2010. november 23., kedd

fekete-fehér és a kék gomb :)

a hétvége nyugalmában (ok szombat kivétel, mert Tomi nagymamájának a 80. születésnapját ünnepeltük Egerben) alkotgattam :) nekem a fülbevaló tetszik a legjobban és már tervezem is a testvéreit :)






boardmaker

az alábbi linken a boardmaker egész új verziójának 30 napos trial változatát tudjátok letölteni és használni :)
javaslom, hogy próbáljátok ki és ha vannak képek, amik tetszenek és 30 napnál tovább is szükség lenne rájuk mentsétek át egy word dokumentumba :)

http://uk.mayer-johnson.com/downloads/trials/

2010. november 14., vasárnap

gombosan továbbra is :)

ilyeneket alkottam némi szürke hímzőfonalból és füstszínű gombokból :)

 nyaklánc: lapos makramé csomók fekete gyöngyökkel kombinálva





karkötő: csavart makramé csomók

2010. november 8., hétfő

táblapc

Nagyon foglalkoztat mostanában ez a tábla pc dolog. Rengetegszer hallom rádióban a reklámját, az interneten is folyton szembejön, így hát utánanéztem és tetszik :), persze kinek ne tetszene? :)
Eszembe jutott, hogy milyen jó lenne, ha már ilyeneken taníthatnánk az éá-s gyerekeket. Tény, hogy nem biztos, hogy egy hét alatta menne annak a megtanítása, hogy magát a gépet, hogy s mint kell kezelni, de az tuti, hogy jó kis manipulációt, finommotorikát, összpontosítást erősítő gyakorlat lenne. :) Utána meg rengeteg jó kis programot, fejlesztő játékot lehetne rátelepíteni és azt eleinte együtt később önállóan megoldani.Ott van például a Boardmaker, aminek fő profilja ugyan a szimbólumtábla készítés, de vannak benne interaktív programok is. Nem kell gombokat nyomogatni, egérrel bűvészkedni. Szerintem biztos élveznék a gyerekek, fiatalok :)  Halmozott személyeknél biztos, hogy kreatívan egyénre szabható lenne a tábla pc is: alkalmazható úgy, hogy "beszéljen" a gép, a ceruza ugyanúgy fejre szerelhető, mint a fejpálca, több mindent lehet egyszerre csinálni (chatelés, feladatmegoldás, internet használat etc.), előre betáplált szavak, mondatok gyors előhívása.

Mindemellett a Bliss-nyelv használatához is biztos használható lenne (éljen a szóismétlés :D). Pusztán egy ilyen, vagy ehhez hasonló (kisebb, nagyobb, kinek mire van igény, mely méret a megfelelőbb) tábla pc kell, könnyen kezelhető felületekkel, akár úgy, hogy alapállapotban a háttér az ABC, vagy az adott képrendszer, vagy ha önállóan közlekedő egyénről van szó, akkor pl az adott hivatalnak megfelelő szöveg: "Jó napot kívánok! XY vagyok, és az oldalsó zsebemben lévő levélre kérek szépen bélyeget és fel is adnám légipostán!" (jó példa az email világában :D), "Jó napot kívánok! XY vagyok és a személyi igazolványomat szeretném lecserélni, mert lejárt a 10 év."





Apámnak nyár eleje óta olyan mini notebookja van, aminek 180°fokban forgatható érintőképernyője van. Az első napokban nem bírtam leakadni róla, olyan jó volt úgy mahjongozni, hogy ujjal mozgattam a köveket :)









képek forrása:
1. http://techgenie.com/latest/tablet-pcs-and-devices-are-competing-with-one-another/
2. http://www.edigital.hu/Netbook/ATD-PC1028_netbook_es_tablet_PC_-p51670.html

2010. november 2., kedd

hackelés

na most olvasom, hogy meghackelték az elte egyik szerverét. azért nem semmi. mármint gondolom, hogy a hackelőknek nem volt nagykunszt (hacsaknem ez volt az első), hisz ennél sokkal "hatalmasabb" szervezetek, intézmények etc. szervereit hackelték meg már a világon :) a hackelők az elte onilne kezdőlapján ennyi üzenetet hagytak: kurdish hackers

http://www.facebook.com/photo.php?pid=5952883&l=b94e8308c8&id=200157305828

azt nem tudom, hogy ez vajon mennyi kárt okozott, de az tuti, hogy amennyiben pusztán egy "gyerekcsíny" akart lenni mondjuk halloweenre hivatkozva, hát szerintem nem volt egy túl jó ötlet... akkor inkább kopogtak volna be a rektor ajtaján, hogy: Csokit vagy csalunk!!

és, hogy stílusosak legyünk :)
http://www.youtube.com/watch?v=libSTHaE80A