2010. október 19., kedd

diktálás

Ma egy egész érdekes ötlet fogalmazódott meg bennem 11 és 12 óra között. ekkor ugyanis a XIII. kerület Hegedűs Gyula és a Kresz Géza utcai kereszteződésben (sima kereszteződés, szóval a jobb kéz szabály érvényesül) jött egy szép nagy fekete autó (ki tudja már, hogy audi, bmw, wolsvagen etc etc volt.. :D), amelynek sofőrje éppen sms-t írt. Senki ne aggódjon nem volt csatt, de már egy méterrel később állt meg, mint kellett volna, de jobbról nem jött senki.
Szóval az az ötletem támadt, hogy vajon létezik e olyan program, ami diktálás után leírja, amit mondunk neki? Mert ugye felolvasó létezik, akkor jó lenne ha lenne párja. A fickó is, aki a kocsiban vezetés közben sms-t írt, vagy emailt, ezt csak ő tudja, szóval lehet h fontos dolgot intézett, lehet, hogy egy tokiói üzletembernek írt. Hisz ez jóval olcsóbb, mint felhívni. :) Tehát egy ilyen kaliberű embernek biztos, hogy nem lenne rossz, arról nem is beszélve, hogy milyen populációra lehetne kiterjeszteni (analfabéta, nehezen író, bénult etc.), ez a program.
Az ember mondjuk egy jó órát tölt autóban munkába menet, közben a telefonja felolvassa az smseket, emaileket, majd a válaszokat, amiket mi diktálunk, leírja, majd elküldi. :)
Lehet, hogy sci-fi-be illő? Nem tudom, de mondjuk amíg én "diktálok" addig nincs gond :) ;) :P

Asszem túl kipihent vagyok, különben nem lett volna időm és energiám ilyesmin gondolkodni :)

Egyébként nagyon hiányzik a "sün" :(
ő a monyókokok (született Monyó :) ), aki ilyenkor anyósoméknál van, hisz jelenleg kétlaki életet élünk : / :)

1 megjegyzés:

  1. Nekem sokszor eszembe jutott már ez a dolog. Mert mindig rohanok, vezetek, stb. és jó gondolatok, versek, monológok persze a legváratlanabb, leglehetetlenebb pillanatokban jönnek. Mire meg már oda kerülök, h leírnám, már elszállt A pillanat.
    Amennyire én tudom, van már ilyen program, de sokat téveszt és még erősen van mit fejleszteni rajta. Életbevágó azon mozgáskorlátozott társaink számára lenne, akik képtelenek írásmozgást végezni, nekünk pedig "csak" hasznos lenne.

    VálaszTörlés