2011. március 24., csütörtök

nyakláncok, de nem az enyémek :)

nagy rajongója vagyok a Dr Csont (Bones) c. amerikai sorozatnak. a sorozat Kathy Reichs könyvei alapján készült, és ahogy az lenni szokott a főszereplő filmes és könyves alteregója nem mindenben egyezik meg (nekem tetszik a sorozat Brennan-je és a könyv inkább középkorú, felnőtt lányát terelgető, Quebec és Észak-Karolina között ingázó antropológusa is).
a lényeg: Dr Brennan a sorozatban számos, szebbnél szebb nyakláncot visel (na meg fülbevalókat) :) egy pár hete eszembe jutott, hogy keresni kéne ezekről a nyakékekről fényképeket és bemutatni őket. azt nem sikerült kiderítenem, hogy az ékszerek készítője egy bizonyos személy, vagy a stylistok, öltöztetők (vagy öltöztető..) szerzi be esetleg különböző designerek vagy egyedi ékszertervezők munkáit. mindenesetre nekem nagyon tetszenek, gondoltam megosztom veletek :)


a kollázst 21 kép alkotja, melyek az eddig leforgatott és bemutatott hat évadból (Mo. a negyediket adja az rtlklub) valók.
összesen 51 képet találtam, ezeket megtekinthetitek erre a linkre kattintva :)

ami érdekes lehet: ha megfigyelitek Dr Brennan nem hord hosszú láncot (végül is akadályozná a munkában :D ), csak kulcscsontig (choker, 36-41 cm) ill. egy kicsivel az alá (princess, 43-48 cm) érőeket látunk a nyakában. ez alól kivétel a bal felső sarokban látható kép, melyen egy mellvonal fölé érő láncot (matinee, 51-64 cm) visel.
személyes kedvenceim: jobb szélen, középen lévő nyaklánc és az alsó sorban, balról a második nyakbavaló :)

még valami: a lánchosszokról ITT olvashattok részletesebben, de azért én is összegzem a lényeget :)

collar choker - magas gallér, szorosan a nyakra fekszik, hossza 31-33 cm

choker - gallér, kulcscsontig ér, hossza 36-41 cm

princess - hercegnő, kulcscsont alá ér, hossza 43-48 cm

matinee - matiné, mell vonaláig érő, 51-64 cm

opera - opera, mellvonalra ér, többféleképpen hordható (egysor, kétsor, csomó) hossza 66-91 cm

rope - kötél, nagyon hosszú, sokféleképpen hordható, hossza 94 - 114 cm

lariat - lasszó, extra hosszú, többsorosan, csomózva, megkötve hordható, hossza 122 cm-től bármeddig

3 megjegyzés:

  1. Eszméletlen jó :-)
    Az egyetlen sorozat amit megnézek, ha tudok az a Dr. Csont... mindig megnézem a ruhákat és kiegészítőket is. Meg a lakásbelsőket, de ez más tészta... Ráadásul tanultam is valamit az ékszerekről. Köszi.

    VálaszTörlés
  2. :D dettó, egyik kedvencem a film, és a nyakláncai is! már egy ideje szándékoztam nekiülni, képeket keresek róluk, hogy esetleg ihletet meritsek :P de eddig nem jött össze, de ez jó kis alap lesz ;)

    VálaszTörlés
  3. na örülök, hogy nem én rajongok egyedül :) majd górcső alá veszünk más sorozatok is :)

    VálaszTörlés