2010. december 12., vasárnap

mézeskalács

A következő pénteken a gyakorlati helyemen a fiatalokkal mézeskalácsot fogunk sütni. Gondoltam most hétvégén tartok itthon egy főpróbát, csak a biztonság kedvéért. Kerestem egy szimpatikus receptet (http://www.noioldalak.hu/mezeskalacs/mezeskalacsrecept.html) majd ebéd után nekiálltam a dolognak. Ebből a mennyiségből, amit a recept ír, nekem négy tepsi lett kicsi és közepes méretű formákkal.

A képen az utolsó tepsi tartalmát lehet látni: kis szívek és pillangók. Igaz, hogy a pillangó nem a legkarácsonyibb forma, de a csillagon kívül drága anyósom konyhájában más karácsonyi forma nem volt.
Bevallása szerint ő még nem is csinált soha mézeskalácsot. Nem szeret a gyúrom, kiszaggatom etc. sütikkel bajlódni. Igazán klassz viszont az összes keverős sütije, a piskóta alapú tortáiról nem is beszélve :)





Itt meg már a második tepsi végeredménye látható :) Szép ducik lettek :) Most nem volt kedvem a díszítéssel bajlódni, dió sem volt törve, így ez csak ilyen natúr, pucér mézeskalács lett :)

2 megjegyzés:

  1. Azért így is nagyon szépek...annak ellenére, h nem is szeretem a mézeskalácsot :) Mondjuk én is szoktam sütni azért minden évben...

    VálaszTörlés
  2. hát igen... én már annyi tiramisut csináltam életemben, hogy általában egy vékony szeletnél többet nem is tudok ma már megenni :)
    de így h tudom, h nem szereted a mézeskalácsot, akkor nem azt viszek szerdán :)

    VálaszTörlés